Zelenskiy: Ukrayna AB ve NATO’ya Doğru İlerlemeye Devam Ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz ile yaptığı görüşmede Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğü savunmasında ve Ukrayna esirlerinin serbest bırakılması konusunda destekleri için Polonya ve İsveç’e teşekkür etti.

Ukrinform ajansı’nın haberine göre,  Zelenskiy, “Rusya’ya yönelik yaptırım politikasını desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Tüm Ukrayna topraklarının geri dönüşüne kadar bunun devam etmesini umuyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı, yolsuzluk, yoksulluk ve ekonomik durgunlukla mücadelenin Ukrayna’nın ikinci bir cephesi olduğunu da vurguladı. Her iki cephede de zafer kazanmak, Ukraynalıların hayal ettikleri ve hak ettikleri bir devlet kurmalarına olanak verecektir.

Bu yıl AB’nin Doğu Ortaklığının 10. yıldönümünü kutlama bağlamında Zelenskiy, Ukrayna‘nın son yıllardaki olumlu başarılarını korumanın ve Ortaklık Anlaşması’nın ve diğer sistematik değişikliklerin uygulanmasını hızlandırmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, Avrupalı ortaklara Ukrayna’nın Avrupa Birliği ve NATO ile entegrasyonunu derinleştirme yönünde hareket etmeye devam edeceğine dair güvence verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com