Kiev, Rusça olan kültürel bir ürünün kamuya açık alanlarda kullanımını yasaklamayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
"Rahatlamak için çok erken": Kiev'e olası roket saldırıları konusunda uyarı

Kiev Belediye Meclisi, şehirde dili Rusça olan bir kültürel ürünün kamusal alanda kullanımına ilişkin bir yasağı getirmeyi planlıyor.

Belediye Meclisinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre planlanan yasak kararıyla ilgili olarak “Karar taslağı, Ukrayna bilgi alanını, Ukrayna kimliğini, ulusal kültürünü, geleneklerini, göreneklerini ve tarihini yok etmeye çalışan saldırgan devletin melez etkilerinden korumaya yönelik acil ihtiyaçla bağlantılı olarak geliştirildi.” dedi.

Ukrayna, AB ile “vizesiz taşıma” konusunda anlaştı: yük taşımacılığı için artık izinlere gerek yok

Rusça kitapların, sanat albümlerinin, görsel-işitsel eserlerin,gösterilerin, konserlerin, kültür ve eğitim hizmetlerinin yasaklanacağı belirtildi.

Rus dilinde üretilen kültürel ürünün Kiev’de kamuya açık olarak kullanılmasına ilişkin yasağın, en azından Ukrayna topraklarının tamamının tamamen boşaltıldığı ana kadar yürürlükte olması planlanmaktadır.

Verkhovna Rada’nın Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya ve şu anda Rusya tarafından kontrol edilen Ukrayna topraklarından kitap ve diğer yayıncılık ürünlerinin ithalatını ve dağıtımını zaten yasaklamış olduğu belirtilmelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com