Ukrayna, AB ile “vizesiz taşıma” konusunda anlaştı: yük taşımacılığı için artık izinlere gerek yok

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

29 Haziran’da Ukrayna ve Avrupa Birliği, Fransa’nın Lyon kentinde karayoluyla yük taşımacılığına ilişkin bir anlaşma imzalayarak, Ukraynalı taşıyıcıların AB ülkelerine ikili ve transit taşıma için izin alma ihtiyacını ortadan kaldırdı ve Ukrayna ürünlerinin ihracatını kontrol noktalarında durdurmanın önüne geçti.

Altyapı Bakanlığı tarafından belirtildiğine göre, bu anlaşmanın mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması konusunda anlaşmaya varmak mümkündü: ancak müzakereler 2021 sonbaharında başladı.

Ukrayna benzin istasyonları araç başına yakıt miktarı sınırını kaldıracak

Bakanlık, “Ukrayna’daki limanların ablukasının ve ulaşım altyapısının zarar görmesinin neden olduğu zorlu lojistik durumu anlayan Avrupalı meslektaşlarımız eşzamanlı olarak bize doğru hareket etti ve bu yakınlaşma anlaşma sürecini önemli ölçüde hızlandırdı.” dedi.

Bakan Aleksandr Kubrakov‘un vurguladığı gibi, ortaya çıkan gıda krizi, bu tür bir entegrasyonun sadece Ukrayna’nın değil, tüm dünya toplumunun çıkarına olduğunun açık kanıtıdır.

Belge ayrıca sürücü belgelerinin tanınmasını da kolaylaştırıyor: Bundan böyle Ukrayna ve AB, taraflardan biri tarafından verilen sürücü belgesi sahiplerine uluslararası sürücü belgesine sahip olma gerekliliğinden muaf tutacak.

Sözleşmenin süresi, uzatılma olasılığı ile bir yıl olup, imza tarihinden itibaren geçici olarak yürürlüğe girer. Kalıcı olarak, anlaşma tüm onay prosedürlerinin tamamlanmasından sonra çalışacaktır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com