Igor Kolomoyski Ukrayna’ya Döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gazeteci Mihail Tkaç’ın Telegram kanalında verdiği bilgiye göre Igor Kolomonski Ukrayna’da. Igor Kolomoyski Privat Group’a ait özel bir uçakla geceyarısından sonra Ukrayna’ya geldi.

Thebabel.com.ua sitesinin haberine göre,  Kolomoyski Haziran 2017’den beri Ukrayna’ya gelememiş ve İsviçre’de yaşadı. Eylül 2018’den sonra ailevi nedenlerden ötürü İsrail’de yaşamaya başladığını açıklamıştı. Açıklamasında Zelenskiy’nin ilk turu geçmesinden sonra Ukrayna’da dönüş için plan yapmaya başladığını, Zelenskiy’nin seçilmesinden sonra ise Ukrayna’ya kesin olarak dönmek istediğini belirtmişti.
– Kolomoyski eğer Zelenski kendisiyle iletişim kurmayı keserse sakin davranacağına dair söz verdi.
– Kolomoyski, Privatbank’ın kendisini istemediğini, devletleştirme sonrasında doğan 2 Milyar dolarlık tazminatını istediğini açıkladı. Merkez Bankası daha önce aldığı kararda tazminat alabilmesi için yeterli gerekçe olmadığını belirtmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com