IDEF 2021’de Türkiye’nin Ukrayna’da teknoparkların oluşturulmasına katılımı tartışıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası savunma fuarı IDEF 2021’in düzenlendiği İstanbul’da, Türkiye’nin Ukrayna’da teknoloji parklarının oluşturulmasına katılımı ve iki ülke arasında havacılık ve uzay endüstrilerinde işbirliği konuları tartışıldı.

Stratejik Endüstrilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Oleg Uruskiy Facebook’ta yazdığı mesajda “Yerli sanayi parklarının oluşturulmasına Türk tarafının dahil edilmesi konularını görüştük. Türkiye bu konuda yüksek bir deneyime sahip, çünkü ülkede bu tür birkaç düzine yapı başarıyla faaliyet gösteriyor.” dedi.

İstanbul’daki görüşmelerde havacılık ve uzay endüstrilerinde de işbirliği konuşulduğunu belirten Uruskiy, Ukrayna tarafı uçak motorları, fırlatma araçlarının ve uydu platformlarının oluşturulması ve ortak kullanımı alanında karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine hazır.” dedi.

Bugün referandum olsa Ukraynalıların sadece yüzde 69’u Ukrayna’nın bağımsızlığı yönünde oy kullanacaktı (anket)

Uriskiy Türk tarafını, engellerin ortadan kaldırılmasına ve diğer devletlerle askeri-teknik işbirliklerinde uygun koşulların ortaya çıkarılması için gereken yatırım ve denkleştirme politikası alanındaki Ukrayna mevzuatının nasıl iyileştirildiği konusunda da bilgilendirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com