Blinken: Rusya, Ukrayna’ya saldırmak için bahane üretmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rus makamlarının yakın gelecekte Ukrayna’ya yönelik bir saldırı için bahane yaratmayı planladıklarını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Blinken “Rusya saldırı için bahane üretmeyi planlıyor. Ukrayna’da bir şiddet olayı olabilir veya Ukrayna hükümetini açık bir şekilde suçlaması olabilir. Ne olacağını henüz bilmiyoruz. Rusya’da uydurulmuş bir terör saldırısı veya toplu mezarlar olabilir. Bu, sivillere yönelik bir İHA’nın sahne saldırısı veya kimyasal silahlarla gerçek bir saldırı olabilir. Rusya olayı etnik temizlik veya soykırım olarak adlandırabilir” dedi.

Askerlerin geri çekilmesi bir Rus oyunu mu? Kremlin, Ukrayna’nın görmediğini söyledi

Diplomata göre, Rus medyası son birkaç gün içinde savaşın başlamasını haklı çıkarmak için “bazı endişe verici yanlış suçlamalar” yaymaya başladı bile.

Blinken, “Bugün, bu kampanya yalnızca devlet medyasında yoğunlaştı.” dedi.

Böyle bir provokasyona yanıt olarak, Moskova’nın en yüksek devlet yetkilileriyle toplantılar düzenleyebileceğini ve bu toplantılarda Rus vatandaşlarının ve Ukrayna’daki etnik Rusların korunması çağrısında bulunulacağını kaydetti.

Blinken “Saldırı yapılması planlanıyor. Rus bombaları ve füzeleri Ukrayna’ya uçacak. İletişim bozulacak. Ukrayna’nın kilit kurumları engellenecek. Bundan sonra Rus tankları ve askerleri kilit tesislere taşınacak.” diye ekledi.

Ukrayna Madrid’deki NATO Zirvesi’nde, üyelik olasılığını görmek istiyor

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com