Odessa havaalanında alınmayınca rüşvet teklif eden Türk vatandaşı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa havaalanında sınır muhafızları, Ukrayna ziyaretinin amacını açıklayamayan bir Türk vatandaşına izin vermeyince 300 Euro rüşvet teklif etti. Bunun üzerine gözaltına alındı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Güney Bölge Departmanı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Ukrayna’ya geliş amacı doğrultusunda sorulara tatmin edici cevaplar veremeyen bir Türk vatandaşı bunun üzerine 300 Euro rüşvet teklif edince gözaltına alındı.

2022 yılı ekonomik özgürlükler sıralamasında Ukrayna 130, Türkiye 107. sırada

İstanbul’dan uçakla Odessa’ya gelen Türk vatandaşı sınır kontrolü sırasında Ukrayna’ya seyahatini tarihi ve turistik yerleri gezmek olarak açıkladı. Sınır muhafızlarıyla yaptığı konuşma sırasında, önemli tarihi ve turistik yerlerin adını söyleyemeyince girişi reddedildi. Sorunu çözmek için sınır muhafızlarına 300 Euro rüşvet teklif etmeye karar verdi, ancak para memurlar tarafından alınmadı.

Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun 369’uncu maddesi, bir yetkiliye rüşvet teklifini dört ila sekiz yıl hapis cezası ile yargılanması yolunu açmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com