Zelenskiy, Putin ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi, Kremlin yanıt verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna tarafı defalarca Rusya Federasyonu’na Vladimir Zelenskiy ve Vladimir Putin arasında bir görüşme düzenlemesini teklif etti, ancak bu teklifler Rusya Federasyonu tarafından sürekli reddediliyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy müzakerelerin “her biçimine” hazır olduğunu söyleyerek “Rusya, gerilimi düşürme, ikili ilişkiler hakkında konuşmaya hazır olduğunu açıkça söyler söylemez, inanın bana, tüm bu medya kuruluşlarını düzeltiyoruz ve ondan sonra her seferinde Rusya’ya bir bu toplantının herhangi bir formatta gerçekleşmesi için talepte bulunuyoruz. Gerçekte ise bizimle iletişime geçmeye hazır değiller.” demişti.

Ukraynalıların yüzde 63’ü Ukrayna’nın Minsk anlaşmalarını gözden geçirmesi gerektiğine inanıyor (anket)

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Basın Sekreteri Dmitriy Peskov ise Ukrayna’nın kendilerine defalarca iki ülke cumhurbaşkanları Vladimir Zelenskiy ve Vladimir Putin arasında bir görüşme düzenlemeyi teklif ettiğini, ancak Rus tarafının müzakere gündemine ilişkin bir sorusu olduğu iddiasını doğruladı.

Peskov “Kiev’den defalarca buluşma teklifiyle ilgili sinyaller aldık, ancak her seferinde Kiev bize basit bir soruya cevap vermedi: Neden, ne amaçla?”

Peskov’a göre, Ukrayna tarafı Donbass konusunda görüşmeler teklif ediyor. Rusya bu tür önerileri reddederek şu cevabı veriyor: “Donbass halkıyla Donbass hakkında konuşalım.”

Fiyatlar yükseliyor, kalite düşüyor: Ukrayna’da satılan A-95 benzininin üçte biri sahte

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com