Ukraynalı Ukroboronprom, Türkiye’deki helikopterler için bir onarım üssü oluşturacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukroboronprom’un bir parçası olan devlet şirketi Ukrspetsexport, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2021’de THK Teknik A.Ş. ile Türkiye’de Mi-17 helikopterleri için bir onarım üssü oluşturmak için bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme, Türk müşterilerin ekipmanlarının onarımını ve üçüncü ülkeler için siparişlerin yerine getirilmesini sağlayacaktır.

Ukrspetsexport ve THK Teknik A.Ş, Jandarma Komutanlığına ait 18 adet Mi-17 çok maksatlı helikopterin onarım ihalesini kazandıkları 2018 yılından bu yana ortaklık tecrübesine sahipler.

Ukrspetsexport Genel Müdürü Vadim Nozdrya “Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri-teknik alanda işbirliği son zamanlarda yeni bir kalite seviyesine ulaştı ve ülkelerimizin stratejik ortaklığının ana unsurlarından biri haline geldi.” dedi.

THK Teknik A.Ş. Türkiye Cumhuriyeti sivil ve askeri havacılığının bakım sisteminde lider konumdadır. Şirket 1925’ten beri çeşitli isimler altında faaliyet gösteriyor ve maksimum kalkış ağırlığı 5.700 kg’ı aşan uçakların bakımından planör ve helikopterlerin onarımına kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir.

Ukrayna yabancıların giriş kurallarını güncelledi: Artık tek doz aşı da kabul edilecek

THK Teknik A.Ş. dört hangarı, bir dizi hat istasyonu ve atölyesi bulunmaktadır. Üretim tesisleri, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün SHY-145 ve SHY-147 izinleri ile belgelendirilmiştir.

Ayrıca fuar sırasında, Ukroboronprom temsilcileri yabancı ortaklarla mevcut sözleşmelerin uygulanmasını görüşmeye devam ederken, yabancı şirketlerle gelecekteki işbirliği konusunda bir dizi çalışma toplantısı da düzenlemektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com