Bugün referandum olsa Ukraynalıların sadece yüzde 69’u Ukrayna’nın bağımsızlığı yönünde oy kullanacaktı (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyal İzleme Merkezi tarafından yapılan Ukrayna halkını izleme anketinin sonuçlarına göre, bugün referandum yapılsa Ukrayna halkının %69.4’ü referandumda Ukrayna’nın bağımsızlığının ilan edilmesini destekleyecekken, %12.7’si tersi yönde oy verecekti.

Interfax-Ukrayna ajansında Salı günü sunulan bir araştırmaya göre, ankete katılanların %12.7’si Ukrayna’nın bağımsızlığı referandumu olsaydı aleyhte oy kullanacaktı. Ankete katılanların %10.7’si bu soruyu yanıtlamanın kendileri için zor olduğunu ve %7.2’si ise referanduma katılmayacağını belirtti.

Batı bölgelerinde yaşayanların % 88.6’sı Ukrayna’nın bağımsızlığını destekleyeceğini belirtirken, Donbass’ta bu oran %44.9. Ukrayna’nın bağımsızlığında aleyhte oy kullanacaklar ise güney bölgelerinde %25, iken batı bölgelerinde %4.1.

Ukrayna’nın bağımsızlığını destekleyecek olanların çoğu 18-29 yaş grubunda (%79.2) ve en azı 70 yaş ve üzeri grupta (%58.6) bulunmaktadır. Ukrayna’nın bağımsızlığı referandumda aleyhte oy kullanacakların en yüksek oranı ise 70 yaş ve üzerinde (%21.6) olurken ve en düşüğü ise 18-29 yaş (%5.9) grubundadır.

Ankete katılanların %55’i, bağımsızlık ilanından 30 yıl sonra Ukrayna’yı gerçekten bağımsız bir devlet olarak gördüklerini belirtti. %34’ü Ukrayna’nın gerçekten bağımsız olduğunu düşünmediklerini belirtirken %11’i cevap vermekte zorlandıklarını belirtti.

Araştırmaya katılanların %42.6’sı kendilerinin ve ailesinin Ukrayna’nın bağımsızlığından daha fazla yararlandığını, %32’si daha fazla kaybettiklerini belirtirken %25.4’ü soruyu cevaplamanın zor olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı “Ukrayna medikal cihaz ve aletler sektörü” analizini yayınladı

Anket 2-11 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup, 3 bin 12 kişi ile katılımcıların ikamet ettikleri yerde yapılmıştır.

Bilindiği gibi, 1 Aralık 1991’de ülke çapında bir referandum yapıldı ve oylamaya katılan vatandaşların % 90.32’si Ukrayna’nın bağımsızlığı yönünde oy kullandı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com