Dünya Çocuk Günü’nde Türk firmalarından Lviv’daki yetimhanelere yardım

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv ile Türkiye Cumhuriyeti şehirleri arasındaki bağı güçlendirmek için kurulan “İşbirliği Çalışma Grubu” 100 koli yiyecek ve hijyen malzemelerini çocuklar için çalışan yardım kuruluşlarına teslim etti.

Lviv Kent Konseyi Sekreteri ve çalışma grubunun başkanı Anatoliy Zabarilo, TUİD Başkanı Burak Pehlivan, TUİD Lviv Temsilcisi Fatih Aydın, Onur Group Temsilcisi Erhan Yüksel , EFOR Şirket Yöneticisi Mehmet Aysoy, ZES şirketinden Barış Güneşli, EUROPOWER Enerji A.Ş.den Ali Gökhan Öztürk, ETIYA’dan Sinan Coşkun, Na Mangal Steak House’dan Levent Demirkıran, ve Lekselse’den Asım Ölmez‘e yardımlar için şükranlarını sundu.

Zabarilo “Ukrayna’daki Türk toplumunun dostça yardım ve desteğini bir kez daha hissettik. Bugün, yukarıda bahsedilen kişiler sayesinde, 100 koli yiyecek ve kişisel hijyen ürünü toplandı ve özellikle Lviv şehrinin yardım organizasyonlarına iletildi: Yetimhane , Blagodat Yetimhanesi, Çocuk Destek Merkezi, Lviv Bölgesel Bulaşıcı Klinik Hastanesi, Anna-Maria Yardım Kuruluşu, Djerelo Dıtyaçıh Mriy Sivil Toplum Kuruluşu, Sivil Umutlar Sivil Toplum Kuruluşu, L’Arche-Kovcheh Sivil Toplum Kuruluşu. Zor yaşam koşullarında bulunan çocuklara ve insanlara ilginiz için içten şükranlarımızı kabul ediniz. Sizi takdir ediyoruz, çünkü insani değerleri koruyor ve çoğaltıyorsunuz.

İyilikseverliğiniz ve cömertliğiniz size yüzlerce kat dönsün. Sizlere sağlık ve huzur dileriz!” şeklinde teşekkür mesajını da iletti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com