Bırakın Yolları Türkler Yapsın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Gazetesi’ndeki köşe yazısında Kerim Ülker Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin açıklaması doğrultusunda Ukrayna’daki izlenimleri ile Onur İnşaat’ın faaliyetlerine değinmiş.

Yazısının girişine Dünya Ekonomik Forumu raporundaki Ukrayna’nın yolları ile başlamış:  “Ukrayna, dünyanın en kötü otoyollarından birine sahip. 137 ülkenin sıralandığı yol kalite endeksinde Ukrayna, 130’uncu sırada. Bu ülkeden daha kötüsü ise Mozambik, Gabon, Angola gibi Afrika ülkeleri.” demiştir,

Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin basına ve yerel yetkililere karşı söylediği şu cümle Türk toplumu için de büyük önem arzetmektedir:

“Lütfen bu yolu nasıl yapacağımızı söyleyin. Bana bahanelerle gelmeyin. Bir Türk şirketi ile çalışabilirsiniz. Mesela Onur İnşaat çok iyi bir şirkettir. Onlara bu işi sipariş edin. Bu yılın sonuna kadar bu işi tamamlayın.”

Kerim Ülker’in Onur İnşaat ile ilgili yazısından bir bölüm:

16 ŞEHİRDE ŞANTİYESİ VAR

Türkiye dostu Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı Zelenskiy’nin açıklamalarında geçen Onur İnşaat, ülkenin uzun yıllardır yenilenmeyen yollarını tamir ediyor. Kısa bir araştırma yaptığımda ise ülkenin yenilenen altyapısının hemen hemen en önemli projelerinde Onur İnşaat var. 2004’te Ukrayna’da ilk projesini yapan Onur, 16 farklı şehirde onlarca şantiye sahibi. Hemen hemen büyük kentlerin tamamında yenilenen yolları Onur İnşaat hayata kazandırmış.

“3 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIK”

Türk Müteahhitler Birliği verilerine göre Ukrayna’da Türk şirketleri bugüne kadar toplam tutarı 6 milyar doları geçen, 200 civarında projeyi başarıyla gerçekleştirmiş. Türk şirketleri bu rakamla, tamamlanan iş itibarıyla Ukrayna’daki en büyük yabancı ülke müteahhitleri unvanına sahip. Haberleri izledikten sonra Onur İnşaat’ın Ukrayna Genel Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ile konuştum. Ukrayna’nın Sovyet Dönemi sonrasında inşaa edilen ilk yolunu 15 yıl önce Onur İnşaat’ın yaptığını söyleyen Karaahmetoğlu, “O günden bu yana 3 bin kilometreye yakın yolu yaptık, elden geçirdik. Kaliteli personellerimizle kaliteli yollar yaptık. Bize verilen zamandan önce projelerimizi teslim ettik. 15 yıl sonra yaptığımız işlerin hala kalitesini koruduğunu görüyorlar ve bizlere çok güveniyorlar” diyor. Ukrayna’nın toplam karayolu ağının 170 bin kilometre olduğunu vurgulayan Karaahmetoğlu, “Türkiye’deki toplam yol uzunluğu 70 bin kilometre. Neredeyse 2.5 kat daha uzun bir yolu var. Ukrayna’nın 8 büyük kentinde çalışıyoruz” diye konuşuyor.

Ukrayna ile birlikte Tunus, Moldova, Hırvatistan, Suudi Arabistan, Ekvator Ginesi, Türkmenistan gibi 3 farklı kıtadaki ülkelerde projeler üstlenen Onur Grubu, dünyanın en büyük müteahhitler listesinin vazgeçilmezi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com