Kiev’de kameralar ilk günde 35 binden fazla ihlal kaydetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yarışın lideri 208 km hızla şehirde hareket eden bir Mercedes ile 200 km ile arka arkaya 3 kameraya yakalanan BMW oldu.

kameralar
Fotoğraf: Апостроф

Dün Kiev’de trafik ihlallerinin kameralar tarafından otomatik olarak kaydedilmesi ile ceza kesilmesine başlandı. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov tarafından duyurulduğuna göre günün ilk 17 saatlik bölümünde 35 bin 762 ihlal kameralar tarafından kaydedildi..

Bakan “Trafik ihlalleri otomatik kayıt sisteminin ilk 17 saat sonucu Kiev’de 35 bin 762 olay kaydedildi.” şeklinde mesaj yayınladı.

Avakov’a göre, kaydedilen tüm ihlallerin 5 bin 620 adeti polis tarafından işlenerek cezaya dönüştürüldü. “Yarış lideri”nin 208 km/s hızla şehir etrafında hareket eden Mercedes ile 200 km/s hızda arka arkaya üç kameraya yakalanan bir BMW aracı olduğunu da ekledi..

İçişleri Bakanı ” Sürücü 3 ceza alacak. Dura lex sed lex!” dedi. (Yasalar acıdır ama yasadır)

İlk aşamada, Kiev ve Kiev bölgesinde (başkentte 20, bölgede 30) kamera çalışmaya başlayacak olup, ülke genelinde yaklaşık 700 kamera kurulması planlanıyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com