BM: Savaşın başlangıcından bu yana 10 milyondan fazla Ukraynalı evini terk etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ülkenin çocuk nüfusunun yarısından fazlası dahil olmak üzere 10 milyondan fazla Ukraynalı, savaşın başlamasından bu yana evlerini terk etti.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Temsilcisi Joyce Msuya, Güvenlik Konseyi toplantısında toplam mülteci sayısının 6.5 milyonunun ülke içinde yerinden edildiğini ve 3.9 milyonunun da yurtdışına gittiğini belirtti. Msuya, ayrıca Ukrayna’ya insani yardım akışının her geçen gün arttığını ve şu anda ülkede Ukrayna genelinde 100’den fazla insani yardım kuruluşu ile 1,230’danfazla Birleşmiş Milletler personelinin bulunduğunu söyledi.

Ukrayna silahlı kuvvetleri Kiev, Herson ve Mariupol’daki son durum hakkında bilgi verdi

Msuya, sahadaki insani durumu anlatırken, “Ukrayna insani bir paradoks: şiddetin yanında nezaket, derin dayanışma ve şefkat görüyoruz” dedi.

Ona göre, BM insani yardımın ilk konvoyu 18 Mart’ta Sumi’ye geldi ve 35,000 kişiye 130 ton ilaç, su, hazır yemek ve konserve yiyecek teslim etti. Pazartesi günü, ikinci bir BM konvoyu, Ukrayna Kızılhaç Derneği tarafından dağıtılan gıda ve temel ihtiyaç maddeleriyle birlikte Harkov’a geldi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com