Ukrayna silahlı kuvvetleri Kiev, Herson ve Mariupol’daki son durum hakkında bilgi verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’da en sıcak savaşın sürdüğü Kiev, Mariupol ve Herson’daki genel durum hakkında bilgi verdi. İşgalciler pozisyon almak için başarısız girişimleri sürdürürken, Ukrayna ordusu cesurca karşılık veriyor.

28 Mart akşamı itibariyle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Facebook sayfasında şehirler hakkında durumu bildiren bir mesaj yayınladı.

Kiev

Savunma Bakanlığı ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin planlardaki değişiklikler ve öncelikli görevlerle ilgili açıklamalarına rağmen, düşman Kiev çevresindeki birliklerini artırmaya devam ediyor.

Zelenskiy: Referandum yaparız; ancak önce Rus birlikleri çekilmeli

Özellikle, Rus birlikleri, başkenti kuşatabilecekleri ve atak yapabilecekleri pozisyonları almak için başarısız girişimlerine devam etmektedir.

Mariupol

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birimleri Mariupol’un savunmasını sürdürüyor. Askerler, düşman saldırısının diğer yönlerde gelişmesini engelliyor. Düşman ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Herson

Geçici olarak ele geçirilen Herson, Rus işgaline karş direnişini sürdürüyor. Düşman, şehri kontrolü altında tutmak için Rus ordusunun ve Ulusal Muhafızların güçlerini giderek daha fazla yoğunlaştırmak zorunda kalıyor.

Rus Genelkurmayı, füze üretiminde yer alan Rus savunma sanayi işletmelerinin 24 saat çalışacaklarını söyledi. Bu, düşmanın bu tür silahların sayısını önemli ölçüde azalttığını göstermektedir

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com