Ukrayna, AB Ortaklık Anlaşması yükümlülüklerinin yüzde 72’sini yerine getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki Ortaklık Anlaşması’nın öngördüğü tüm yükümlülüklerin %72’sini halihazırda yerine getirmiştir.

2022 için Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki Ortaklık Anlaşmasının uygulanmasına ilişkin raporda “Ukrayna, Ukrayna’nın Avrupa Birliği iç pazarına entegrasyonunun önemli bir unsuru olan anlaşmanın öngördüğü tüm yükümlülüklerin % 72’sini zaten yerine getirdi. 2022 yılında anlaşmanın uygulanmasındaki genel ilerleme % 9 arttı.” denildi.

En büyük ilerlemenin fikri mülkiyet – %94, kamu maliyesi yönetimi – %90, istatistik ve bilgi alışverişi – %96, adalet, özgürlük, güvenlik, insan hakları – %91, insani politika – %91 şeklinde olduğu belirtildi.

En az ilerleme şu alanlarda sağlandı: vergi konuları, bilim, teknoloji, yenilik ve uzay – %60, sosyal politika ve çalışma ilişkileri – %54, ulaşım, ulaşım altyapısı, posta ve kurye hizmetleri – %53, tüketici haklarının korunması – %48, mali işbirliği ve dolandırıcılıkla mücadele – %24.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com