Zelenskiy: Uzlaşma yok! İşgal edilen tüm toprakları geri alacağız.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, düşman tarafından geçici olarak işgal edilen tüm topraklarını geri almalıdır. Ancak bundan sonra savaşın sonu hakkında konuşmak mümkün olacak.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Harvard Üniversitesi öğrencileri ve hocaları ile yaptığı görüşmede “Toprağımızı geri aldığımız net olarak belirlenmediyse, ve savaş bitti deniliyorsa ve bize barış gösteriliyorsa, işte o zaman barış ve bazı şeyler soru işareti altında olacak. Toprakların bir kısmı işgal edilmedi, diğer kısmı bir çeşit işgal altında. Böyle bir uzlaşma varsa, o zaman, inanın bana, Rusya kalan topraklarımızı işgal etmek için geri dönecek.” dedi.

Poroşenko: Rusya Federasyonu’ndaki seferberlik rejimin çöküşüne yol açacak

Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın ölen vatandaşlarını geri getiremeyeceğini, ancak “topraklarının iadesiyle başlayan adaleti kesinlikle geri getirebileceğini” kaydetti.

Kremlin’in nükleer silah kullanma tehditlerine kimilerinin inanabileceğini, kimilerinin inanmayabileceğini ancak dünyanın kesinlikle güçlü olması ve bu tarz saldırganların tehditlerinden korkmamaları gerektiğini vurgulayan Zelenskiy “Çünkü bu tür tehditler çok daha fazla olacak . Daha az olmaması için tepkinin ne olacağı sistematik olarak yazılmalı. Sözlere veya niyetlere yansımalı. Öyle ki bu tür askeri ve siyasi liderler herhangi bir devleti herhangi bir şeyle tehdit etmeyi (nükleer silahlar, açlık, ilhak veya işgalle) rahatlıkla düşünebiliyorlar.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com