Kiev’de Isıtma Sezonu 6 Nisan’da Sona Eriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir İdaresi’nin resmi internet sitesinde bildirildiğine göre Kiev’deki ısıtma sezonu resmi olarak 6 Nisan Cumartesi günü sona eriyor.

Petro Panteleyev tarafından Çarşamba günü bir basın toplantısında:

“Yerel hükümet otoritesinin hava şartlarına bağlı olarak ısıtma mevsimi sona erme kararı verdiğini size hatırlatmak istiyorum. Ukrhidrometsentr tarafından sağlanan bilgilere göre, hava sıcaklığı artacak. Bu nedenle, 6 Nisan’dan itibaren merkezi ısıtma sistemini durduracağız” dedi.” Sosyal kurumların yalnızca kendi istekleriyle, yani bu kurumların idarelerinin kararıyla ısınmasıyla bağlantısının kesilecektir” dedi.

Kiev Şehir İdaresi başkan yardımcısı, ısıtma sezonunun belediye girişimi Kyivteploenergo tarafından gerçekleştiğini bildiren Petro Panteleev, “2018 Nisan’ında, şehir idaremiz Kyivenergo ile çok yıllık bir anlaşmayı durdurdu. Görüşümüze göre, bazı zorluklara rağmen bu sezon istikrarlı ve güvenilir şekilde geçti. Acil durum ekipleri ağ üzerindeki arızaları en kısa sürede giderdi” şeklinde ekledi..

Isıtma mevsimi boyunca, Kievteploenergo, ısıtma şebekesinde yaklaşık 6.000 arızayı giderdiğini açıkladı.

Kaynak: interfax

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com