Erdoğan: Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerindeki “referandumlar” diplomatik süreci zorlaştıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Buça ve İrpin'deki olaylar Ukrayna'daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Rusya’nın işgal altındaki Ukrayna topraklarında düzenlediği sözde referandumlar, barışı sağlamaya yönelik diplomatik süreci zorlaştıracak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşındaki son durumu değerlendirdi.

Erdoğan, Ankara’nın Rusya-Ukrayna savaşını barışçıl bir şekilde sona erdirmek için herhangi bir adım atmaya istekli olduğunu yineledi ve Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna topraklarında düzenlenen “referandumların” bu tür diplomatik çabaları engelleyeceğini söyledi.

Savaş uzarsa Ukrayna’dan göç edenlerin sayısı 5 milyona bile ulaşabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukraynalı mevkidaşına, tıpkı İstanbul’daki tahıl koridoru anlaşmasının Türkiye ile BM arasında aracılık ettiği gibi, Ukrayna’nın Zaporoje nükleer santrali üzerinde bir anlaşmaya Türkiye’nin Kiev ve Moskova arasındaki arabuluculuğu yoluyla ulaşılabileceğini söyledi.

Erdoğan, geçen hafta Ukrayna ile Rusya arasındaki başarılı esir takasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal altındaki topraklarda düzenlediği yasadışı sözde referandumları tanımama konusundaki ilkeli tutumundan dolayı Erdoğan’a teşekkür ettiğini söyleyerek “Sayın Erdoğan’ın son savaş esirlerinin değişimini organize etmedeki ve Ukraynalı komutanlara sığınma sağlamadaki kişisel rolünü çok takdir ediyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com