Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ruslan Komçak’ı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı görevinden uzaklaştırmaya karar verdi.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak Valeriy Zalujniy‘i atadı.

Yapılan açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın bu kararının, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve güvenlik düzeyinde devam eden personel değişikliklerinin devamı niteliğinde olduğu ve Zelenskiy’nin her düzeydeki liderleri Ukrayna’yı silahlı saldırganlıktan korumak için gerekli görevleri yerine getirme yeteneğini koşulsuz bir öncelik olarak gördüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Savunma alanı istikrarlı, koordineli bir şekilde, net bir bakış açısıyla ve liderler arasında yanlış anlaşılmalar olmadan çalışmalıdır.” dedi.

Hem Savunma Bakanlığı’nda hem de Silahlı Kuvvetlerde çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini kaydeden cumhurbaşkanı “Yöneticilerin rotasyonu veya değiştirilmesi olağanüstü bir şey olarak görülmemelidir. Belirli bir yönde lider bakış açısını değiştirmeye ihtiyaç varsa, yapılmalıdır.” dedi.

Silahlı Kuvvetler, Savunma Bakanlığı ve güvenlik yapılarında her düzeyde işbirliğinin kurulmasının hataların önlenmesine yardımcı olacağı ve Ukrayna’nın savunmasının etkinliğini artıracağını umduğunu belirten Zelenskiy “Neredeyse tüm görevlerin yerine getirilmesi, liderler arasındaki ilişkilerin nasıl kurulduğuna bağlıdır: devlet savunma düzeninin hazırlanmasından ordumuzla cephede belirli çalışmalara, bunların sağlanmasına kadar. Savunma ve Silahlı Kuvvetler daha iyi bir işbirliği ve Ukrayna ordusundaki herkes için hem profesyonel hem de sosyal açıdan daha net bir beklenti taslağıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy ayrıca Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Birinci Sekreter Yardımcısı Mihail Koval‘ı da görevinden aldı. Onun yerine, genelkurmay başkanlığı görevinden alınan Ruslan Komçak getirildi.

ukrhaber.com

Türk Hava Yolları, Ukrayna’ya uçuş sıklığını artırıyor. Dreamliner da eklendi

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com