Rus oligarka Ukrayna’ya petrol ürünleri kaçakçılığı şüphesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kommersant tarafından verilen bir habere göre Rusya’da, Türkiye’den Ukrayna’ya 100 bin ton petrol ürünü sevkettiği düşünülen işadamı Mihail Gutseriev ve oğlu Said’in sahibi olduğu şirketlere dava açıldı.

Said Gutseriev’in sahibi olduğu “ForteInvest” şirketi üzerinden, gümrük ödemeleri bypass edilerek Türkiye’den Ukrayna’ya 2 milyar ruble (32 milyon dolar) tutarında yasadışı petrol ve petrol ürünü sevkiyatı yapıldığı iddia edildi.

Gutseriev, kendisi hakkında hiçbir araştırma olmadığını ve raporların provokasyon olduğunu belirtti.

Rusya cumhurbaşkanı sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin’in Gutseriev’in daire ve ofislerindeki aramalar hakkında hiçbir şey bilmediğini söyledi.

Mikhail Gutseriev Safmar grubunun sahibi ve yönetim kurulu başkanıdır. Grup petrol ve petrol ürünleri üretimi, perakende, inşaat, ticari gayrimenkul, 9 otel, 7 federal radyo istasyonu ve Bridge TV televizyon sahibi. Mihail Gutseriev’in servetinin 3.7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor; Forbes sıralamasında “Rusya 2019’un en zengin 200 iş adamı” arasında 28. sırada yer alıyor. Gutseriev aynı zamanda bir şair ve şiirlerinden Taisiya Povaliy ve Ani Lorak da dahil olmak üzere birçok popüler Rus ve Ukraynalı sanatçının yaptığı şarkılar var.

Ve oğlu Said Gutseriev, Aralık 2014’ten beri ForteInvest’in CEO’sudur.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com