Zelenskiy, Donbass’ın özel statüsü yasasının süresini uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 31 Aralık 2020 tarihine kadar “Donetsk ve Lugansk bölgelerinin belirli bölgelerinde yerel özyönetim için özel prosedür hakkında” yasanın genişletilmesini onayladı.

Ubr.ua’nın verdiği habere göre, Meclisin basın servisi “Cumhurbaşkanının imzasıyla geri döndü” dedi. Yasa tasarısı 10 Aralık’ta Parlamento’ya geldi, milletvekilleri buna oy verdi. 17 Aralık’ta belge Parlamento Başkanı Dmitri Razumkov tarafından imzalandı ve aynı gün devlet başkanına gönderildi.

Ukrayna’nın 2014’te Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bazı bölgelerinde yerel özyönetim için özel bir prosedür hakkındaki yasayı kabul etti. 2015 yılında bir değişiklik yapıldı ve Ekim 2017’de sona erdi. Daha sonra son kez iki kez daha uzatıldı.Böyle bir yasaya ihtiyaç, Donbass’taki çatışmanın çözümü ile ilgili Minsk anlaşmalarında kabul edilmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com