Zelenskiy Time dergisi kapağında: ‘Ortadaki adam’

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kendisiyle yapılan bir röportaj ile Time dergisinin kapağında yer aldı.

Time’da yer alan fotoğrafının altında, Zelenskiy’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD lideri Donald Trump arasında olduğu yazıldı.

“Görevden Alma Sorularından Korkmadım” Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Dünyanın En Büyük Politik Drama’sındaki Rolünü Nasıl Arttırıyor? üst başlığı ile yapılan röportajda kendisiyle görüşmeyi yapan gazeteci Simon Shuster Cumhurbaşkanı Zelesnkiy’i en son 8 ay önce gördüğünü söyledi.

Shuster “O daha yaşlanmış ve sekiz ay içinde beklenenden çok daha fazla değişmiş görünüyordu. Sadece daha yorgun ya da daha gerçekçi değildi, fakat bir zamanlar nefret ettiği ve iyileştirmek istediği politik bir hastalığın gerginliğine yakalanmış gibiydi: sinizm.” dedi.

Bakınız: Zelenskiy, organize örgüt liderlerine cezai sorumluluk getirmek istiyor

Cumhurbaşkanı “Ben burada yaşıyorum” dedi, başkanlık odasında otururken, yaldız ve etkileyici mobilyalar arasında “sadece kaçmak istediğim bir kale gibi” diye söylerken en yakın yardımcısı daha önce birlikte komedi programları yaptığı Sergey Şefir “O çok farklı bir yaşam idi” dedi.

Ayrıca, gazeteci Zelenskiy’e röportaj sırasında Putin’e güvenip güvenmediğini sordu. “Ben kimseye güvenmiyorum” dedi. Zelenskiy’e göre, müttefikler arasında bile “hiç kimse hiçbir güvene sahip olamaz. Herkesin kendi çıkarları vardır.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com