Zelenskiy, Ivano-Frankivsk, Odessa ve Sumy bölgelerinin başkanlarını görevden aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Ivana-Frankivsk, Odessa ve Sumy bölge idare başkanlarının istifasını kabul ederek, görevden aldı.

5 Kasım tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görevden almalara göre; 488 sayılı kararname ile Ivano-Frankivsk Bölge Devlet İdaresi Başkanı Vitaliy Fedoriv, 489 sayılı kararname ile Odessa Bölge Devlet İdaresi Başkanı Maksim Kutsiy ve 490 sayılı kararname ile Sumy Bölge Devlet İdaresi başkanı Roma Grişçenko görevden alındı.

Kutsiy, 11 Ekim 2019’da, Grişçenko bu yıl 11 Mart’ta ve Fedoriv 24 Nisan’da bölgesel yönetimin başına atanmıştı.

Zelenskiy’nin Kutsiy’den hoşnutsuzluğunun nedenlerinden birinin, talebini yerine getirmemesi ve Kutsiy’in bizzat kendisinin Odessa kıyısı açıklarında karaya oturmuş olan Delfi tankerini Temmuz ayı sonuna kadar kaldırma sözünü, zamanında yerine getirmeyerek, Eylül ayında operasyonu 500 bin dolar maliyetle tamamlaması olduğu bildirildi.

Zelenskiy, bir gün önce Cumhurbaşkanlığı Dairesi başkan yardımcısı Sergey Trofimov’u da görevden almıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com