Sağlık Bakanlığı Ukrayna’da karantinanın güçlendirilmesini teklif ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı, Bakanlar Kurulu’na Ukrayna’da karantinanın güçlendirilmesini teklif ediyor. Özellikle alışveriş ve eğlence merkezindeki yemek alanları ve eğlence alanları için kısıtlamalar istenmektedir.

Karantina polisler

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko bir brifingde Sağlık Bakanlığı’nın alışveriş merkezlerinde sadece dükkanların çalışmasını istediğini, böylece insanların kendileri için birşeyler satın almaya devam edeceğini ve bunun ülke ekonomisini olumsuz etkilemeyeceğini belirtti.

Ayrıca hükümetten spor salonlarının ve yüzme havuzlarının faaliyetlerini sınırlaması dahil tüm kitlesel kültürel etkinlikleri yasaklamasının da isteneceğini belirten Lyaşko “Kararnamede belirtilen şey, anti-epidemiyolojik standartlara uymayan ticari kuruluşların faaliyetlerini yasaklamak. Bu, düzenleyici makamların idari tedbirler uygulamasına; kuralları ihlal edenlerin cezalandırılmasını ve bunlara uyanların çalışabilmelerini sağlayacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı, kurumların yaşlılara hizmet etmek için 10:00-12:00 saatleri arasında bir zaman belirlemelerini tavsiye etmektedir. Lyaşko, bunun bir tavsiye niteliğinde olduğunu ve yaşlıların başka zamanlarda kurumları ziyaret etmesini yasaklamadığını açıkladı. Ona göre koronavirüs hastalığının en riskli olduğu grup 60 yaş üstü kişilerdir.

Ayrıca “kırmızı” bölge için ek kısıtlamalar getirmek istemektedirler.

Ukrayna’da geçtiğimiz gün 9,850 yeni koronavirüs vakası doğrulanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com