Ukrayna’da katı karantina mı geliyor? Haftasonu karantinası her an başlayabilir.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafından bir televizyon programında Ukrayna’da önümüzdeki haftadan itibaren haftasonu karantinasını uygulanması ve tatil günlerinde kısıtlamaların artırılmasından bahsetti.

“İktidar Hakkı” adlı tartışma programında konuşan Stepanov “Ülkedeki duruma baktığımızda, bazı ülkelerde olduğu gibi bir tecrit getiremeyeceğimizi anlıyoruz. İki veya üç hafta değil. Bu nedenle, Cumartesi ve Pazar günleri katı karantina uygulamaları yapmak zorunda kalıyoruz. Bu günlerde marketler, eczaneler ve ulaşım harici hiçbir şey çalışmamalı.” dedi.

Koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan hasta sayısının Eylül ayının başından bu yana 3.5 kat arttığını da vurgulayan Stepanov “Bu sabah itibarıyla hastanelerde 27.5 bin vatandaş vardı. Bu rakam Eylül ayı başından neredeyse 3.5 kat fazla. Şu anda 52 bin yatağımız var, 20 bin yatak artırabiliriz. Ayrıca geçici hastanelerin konuşlandırılması için Kiev şehri, Odessa, Kramatorsk bölgesine gideceğiz.”dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com