Vietnam’dan tahliye edilen Ukraynalılar koronavirüs kontrolünden kaçtı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Borispol havaalanında Vietnam’dan tahliye edilen Ukraynalılar, koronavirüs tespiti için planlanan gözlemden kaçmaya çalıştı ve kapıları zorlayarak havaalanından kaçtı.

Gazeteci videoyu yayınlayarak şöyle dedi:

“Durum şu. Kiev, Borispol havaalanı, uçak Vietnam’dan geldi. Ülkeye gelen Ukraynalılar kontrol edilmeyi istemiyorlar ve havaalanından ayrılmak istiyorlar. Hemen şimdi. Polis ve Ulusal Muhafız geldi, ama bu pek yeterli olmuyor. Video beni almaya gelen şoför tarafından çekildi.”

Vitaliy Verbs

Havaalanının tabelalarında Vietnam’dan gelen bir uçuş bilgisi görülmezken havaalanının basın servisi bugün böyle bir uçuş olduğunu doğruladı.

Havaalanı basın servisi tarafından “Evet, bugün Vietnam’dan bir uçak geldi.Sağlık Bakanlığı tarafından karar verildi … 14:30 ‘da Ho Chi Minh’ten Borispol havaalanına geldi. 238 Ukraynalı taşıyordu.” denildi

Kiev bölgesi polisi Vitalina Grokholskaya, Vietnam’dan gelen Ukrayna vatandaşlarının gözlem alanlarına gitmeyi reddettiklerini açıkladı.

“Ukrayna vatandaşları Vietnam’dan geldi. Hepsini organize bir şekilde otobüslerle götürmeyi planladılar. Ancak, bu insanlar reddetti, Çünkü çoğu akrabaları tarafından karşılandı. Gözlemlenmeyi reddettikleri dair hiçbir bilgi yok. Hepsi kendi kendine tecrit konusunda ilgili belgeyi imzaladı ve kendi başlarına Borispol’den ayrıldı.” dedi. Polisin tek bir idari protokol hazırlamadığı ve tek bir vatandaşı bile gözaltına almadığını vurguladı.

Vitalina Grokholskaya

Basın servisi, “Bunları ayrı ayrı gözlemlemek için hiçbir neden yok. İnsanlar kendi kendine tecrit konusunda bir belge imzaladılar ve buna uymayı taahhüt ettiler.” diye mesaj yayınladı.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com