Ukrayna, karantina döneminde Donbass sınırını geçme kurallarını değiştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Donbass’taki sınır çizgisini geçme kurallarını değiştirdi. Ortak Kuvvetler Operasyonu Komutanlığı tarafından bildirildiğine göre karantina dönemi için yeni kurallar geçerlidir.

Sınır kontrol dondass

Karantina dönemi için, Donetsk ve Lugansk oblastlarında, Ukrayna’da kayıtlı bir sigorta şirketi veya Ukrayna’da bir temsilcilik bürosu bulunan bir yabancı sigorta şirketi tarafından mevcut bir sigorta poliçesi (sertifika) olmadan yabancılar ve vatansız kişiler tarafından giriş ve çıkış kontrol noktalarında sınır çizgisini geçmek yasaktır. Bir sigorta şirketi ile sözleşme ilişkisi Covid-19 tedavisi ile ilgili maliyetleri kapsar ve Ukrayna’da kalış süresi için geçerlidir.

Buna ek olarak, geçici olarak işgal edilen Ukrayna bölgesinden gelen vatandaşlar, temassız ateş ölçümü taramasına ve COVID-19 hastalarıyla temasları üzerine bir ankete tabi tutulacaklar. Ukrayna vatandaşlarına sadece kendi kendine tecrit izni ile, elektronik “Evdekal” uygulaması veya gözlem şartı ile izin verileceği belirtilmiştir.

Sınır kontrollerinde sınır çizgisini geçmek için vatandaşlar maske korumasına sahip olmalıdır Aynı zamanda, kontrol noktaları, sosyal mesafeye uyumu sağlayacak şekilde düzenlenecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com