Zelenskiy, dünyada Ukrayna’nın yanında olan herkese teşekkür etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rusya hazırlanıyor ve her an büyük bir saldırı gerçekleştirebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın geniş çaplı işgalinin başlamasının 400. gününde “dünyada Ukrayna’nın yanında olan herkese” teşekkür etti.

Zelenskiy “Bugün, topyekun direnişin dört yüzüncü gününde, dünyada Ukrayna’nın yanında olan, bizim özgürlük anlayışımızı paylaşan, adalet arzumuzu destekleyen, aynı güçlü güvene sahip herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz Ukraynalılar, dünyanın kurallara, medeni kurallara, insanlık kurallarına, saygıya ve barışa dayanması gerektiğine dair kesinliğimiz var.

İşte bu yüzden Ukrayna kazanacak. Çünkü özgürlük ve adalet, insanlık ve saygı, halkın hak ettiği barış kazanmalıdır.”

Tüm asker ve denizcilerimize, tüm çavuş ve ustabaşılarımıza, tüm subay ve generallerimize teşekkür ediyorum.

Bu cepheyi tutan herkese teşekkür ediyorum. Cephe insanlığın sahip olduğu en iyinin korunması için. Cephe sizin ve benim sahip olduğumuz en iyinin korunması için: Ukrayna’mız için. Birleşik, kararlı ve sonsuza kadar özgür.”

Cephede Ukrayna kazanacak. Yeniden yapılanmada Ukrayna kazanacak. Adaleti sağlamada Ukrayna kazanacak. Topraklarımızda Rusya’dan tek bir iz bırakmayacağız. Hiçbir düşmanı da cezasız bırakmayacağız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com