BM, nükleer silah kullanımından endişeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM, nükleer silah kullanımından endişeli

BM genel sekreter yardımcısı, nükleer silah kullanma riskinin soğuk savaşın zirvesindekinden daha yüksek olduğunu ve dünyanın gerilimleri düşürmesi gerektiğine inandığını belirtti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Izuma Nakamitsu‘nun Güvenlik Konseyi toplantısında ABD ve Birleşmiş Milletler’in yeni bir nükleer silah anlaşmasına geri dönme konusunda görüşmeleri gerektiğini belirterek “Nükleer silah kullanma riski şu anda Soğuk Savaş’ın zirvesindekinden daha yüksek … Tekrarlamak istiyorum: Devletler gerilimi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalıdır. Hepimizin güvenliği için Rusya Federasyonu’na çağrıda bulunuyorum.” dedi,

BM Genel Sekreter Yardımcısı, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na üye tüm ülkeleri yükümlülüklerini yerine getirmeye ve nükleer riski azaltmak için çaba göstermeye çağırdı.

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 Mart’ta bu tür planlarını açıklaması üzerine .Rusya’nın Beyaz Rusya topraklarında taktik nükleer silahlar konuşlandırma planlarından endişe duyduğunu belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com