Ukrayna’da yabancı bilişim uzmanlarına göçmenlik izni verilmesi basitleştirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, yabancı bilişim uzmanlarına göçmenlik izni verilmesini basitleştirmeyi önerdi. Hükümet, “Ukrayna “Göçmenlik Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair” yasa tasarısını onayladı. İlk aşamada değerlendirme süresi bir yıldan 6 aya kadar düşürülecek.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre yapılacak olan düzenlemeler sonrasında ayrıca göçmenlik iznini reddetme, göçmenlik iznini ve daimi oturma iznini iptal etme prosedürleri de iyileştirilecek.

Ukrayna İhracat Kredi Kurumu, Türk Eximbank ile mutabakat muhtırası imzaladı

Ayrıca yasa şunları sağlayacak:

  • Göçmenlik izni reddedilen veya iptal edilen kişilerle ilgili olarak yasadışı göçle mücadeleye yönelik tedbirlerin güçlendirilmesi;
  • Belgeleri sunarken başvuru sahiplerinin biyometrik verilerinin alınması;
  • Göçmenlik izinlerinin verilmesi için kota ilkesinin iyileştirilmesi;
  • Ülkede 5 yıldan fazla yaşayan kişilere göçmenlik izni verilmesi için yeni bir temelin getirilmesi;
  • Ukrayna topraklarında hayali evlilikler temelinde yasallaştırma niyetinde olan kişilere göçmenlik izni vermeyi reddetme konusunun yasal düzenlemesinin sağlanması.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı ile birlikte geliştirilen Ukrayna’da BT endüstrisi için koşulların iyileştirilmesine dair yasa tasarısı metnine şuradan ulaşabilirsiniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com