Lahey’in kararına rağmen Putin uluslararası geziye çıkıyor. Türkiye’ye de gidebilir.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Vladimir Putin

Son haberlere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın gelecekte gerçekleşebileceği iddia edilen bir yurtdışı ziyaretine hazırlanıyor. Belki de yeni bir nükleer santralin açılış törenine katılmak için Türkiye’ye gidecek.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Putin’i Ukrayna’da savaş suçlarıyla itham eden tutuklama emrine rağmen, Türkiye’ye yaptığı ziyaret yasal sorumluluk sorunları yaratmayacak. Türkiye, Roma Statüsü’nü onaylamadı ve UCM’nin kendi topraklarındaki kararlarının yasal bir gücü yok, bu nedenle Putin Türkiye’yi rahatça ziyaret edebilir.

Putin’in ziyareti konusunda bir açıklamada bulunan Erdoğan “Akkuyu’yu şu anda başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. 27 Nisan’da belki sayın Putin de gelecek veya birlikte bir online sistemle bağlanacağız ve Akkuyu’nun inşallah ilk adımını atacağız.” dedi.

Ancak, tüm koşullara rağmen, UCM’nin yargı yetkisine girebilecek savaş suçları suçlamaları, her zaman Rusya Federasyonu liderine yük olacaktır. Batı’daki pek çok ülke, işlediği suçlardan dolayı adalet önüne çıkarılmasını şimdiden talep ediyor, bu nedenle atacağı herhangi bir adım önemli riskler içerebilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com