İngiliz İstihbaratı: Rusya, baskı ile 400 bin askeri daha seferber etmeye hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Savunma Bakanlığı tarafından Perşembe günü yayınlanan bir savunma istihbarat raporuna göre, Rusya Federasyonu ek 400,000 askeri personel almayı başlamaya hazırlanıyor.

Raporda “Rus medyası, yetkililerin 400,000 askeri personel daha askere almak amacıyla geniş çaplı bir zorunlu askerlik kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını bildiriyor. Rusya bu kampanyayı yeni, zorunlu bir seferberlik olarak değil, gönüllü, profesyonel personel çekiyor olarak sunuyor.” diye vurgulandı.

Aynı zamanda, İngiliz istihbarat analistleri, pratikte, bu ayrımın muhtemelen “bulanık olacağına ve bölgesel yetkililerin zorunlu askerlik görevlerini erkekleri orduya katılmaya zorlayarak yerine getirmeye çalışacaklarına” inanıyor.

Analistler, İngiliz uzmanlara göre, Rus yetkililerin “iç muhalefeti en aza indirerek personel açığını kapatmak için sözde bir ‘gönüllü modeli’ seçtiğini” belirtiyor.

Aynı zamanda çok önemli bir başka faktöre daha dikkat çekiyorlar: “Rusya’nın Ukrayna’daki savaş gücünü geri kazanmak için sadece personele ihtiyaç duyulmayacak, Rusya’nın bugün olduğundan daha fazla cephaneye ve askeri teçhizata ihtiyacı var.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com