Kliçko Kievlilere seslendi: Kısıtlamalara uyun! (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev halkına seslendi ve başkent sakinlerini, koronavirüsün yayılmasını önlemek için şehir ve hükümet tarafından getirilen kısıtlamalara uymaya çağırdı.

“Ne yazık ki, iyi haberlerim yok … Bazı insanlar bana tavsiyede bulunuyorlar: diyorlar ki, tüm olumsuzlukları kendim söylememeliyim, bu görevi milletvekillerine, diğer yetkililere devretmeliyim. Başkentten sorumlu kişi gerçek ve eksiksiz bilgi sağlamalıdır. Sadece virüsün yayılması konusunda yaptığımız şeyler hakkında değil, aynı zamanda özellikle ülkeyi ve Kiev’i süpüren tehdit hakkında konuşun!” dedi.

Kliçko konuşmasında bugün koronavirüs enfeksiyonu tehdidinin başkalarını ilgilendirdiğini ama kişisel olarak sizi ilgilendirmediğini düşünmenin aptalca olduğunu vurguladı.

Kliçko “Bilinçli Kievliler var. Ve bunun hiç ulaşmadığı birçok kişi var! Ben sormuyorum ve tavsiye etmiyorum! Sonunda, kafanızla düşünün! Kişiler kendi güvenliği için evde kalarak sınırlandığında, bunu arkadaşlarla buluşmak için fırsat görüp piknik düşüyorsunuz; oyun alanlarında program yapıyorsanız; kapalı hava sahası nedeniyle uçakların geri gönderildiğini kabul etmiyorsanız! Bunlar gülüyor ve inanmıyor musunuz?” dedi.

Koronavirüsün geniş çaplı yayılması durumunda, sadece Ukrayna’da değil, hiçbir yerde ve hiçbir sağlık sisteminin tıbbi tesislerdeki binlerce hasta ile baş edemeyeceğini belirtti.

Kliçko “İtalya’ya bakın! Kimin kurtarıp kimin kurtarmayacağına doktorlar karar veriyor … Yüzlerce kişinin tabutlarına, veda ve tören olmadan yakıldığı diğer ülkelere bakın. Abartmadan söylüyorum: bu tatiller ve partiler devam ederse, bu kalabalık doğa gezileri sürerse büyük bir felaket bizi bekliyor! Kısıtlamalara uymayan, güvenliklerini ve başkalarının güvenliğini ihmal etmeyen anlamsız insanların hataları yüzünden olacak.” dedi.

Ayrıca virüsün sadece yaşlıları etkilemediğini vurguladı. Başkentte halihazırda iki çocuk hasta var. Hastalar arasında birçok genç. 30 yaşından biraz büyük bazı hastalar ciddi durumdadır.

Kliçko “Herkesi çağırıyorum! Yanılsamalarla yaşamayı bırakın ve gerçekleri fark edin! Kendinizi korumak, sevdiklerinizi, arkadaş çevrenizi, diğer birçok insanı korumaktır.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com