Ukrzaliznytsia, kadınlara özel kompartımanları test modunda başlatıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Demiryolları Ukrzaliznytsia, kadınlara özel kompartmanı test etmeye ve talep olması durumunda ölçeklendirmeye hazır. Kadınlara özel kompartıman biletleri sadece mobil uygulamada satılacaktır.

Ukrzaliznytsia test modunda yolcu trenlerinde kadın bölmeleri oluşturmaya hazır. Pilot proje birkaç ay sürecek ve bundan sonra şirket, halkın talebine göre ölçeğini büyütme olasılığına karar verecek.

Projeyi başlatmak için BT çözümleri geliştirmek, düzenleyici yasalarda değişiklikler yapmak ve ayrıca avukatlar ve kamu kuruluşlarıyla istişarelerde bulunmak gerekiyor.

Yapılan açıklamada “Demiryolunun şu anki çözümü, bir dizi önlemle kadınların kendilerini daha rahat ve güvende hissetmelerine yardımcı olmaktır. Bunları birkaç ay test edeceğiz ve halkla ve uzmanlarla birlikte karar vereceğiz. Bu, gerçek talep ve geri bildirime bağlı olacak” denildi.

İlk aşamada, kadın kompartımanları için biletler yalnızca Ukrzaliznytsia mobil uygulaması üzerinden satın alınabilecek. Projeye birkaç uzun mesafe treni katılacak.

Şirket, vagonların neredeyse %15’inin kondüktörü aramak için video kameralar ve alarm düğmeleri ile donatıldığını kaydetti. 2010 yılında “Ukrzaliznytsia” kadın kompartımanları hizmetini başlatmış ancak yeterli talep oluşmamıştı.

Konsey’in, hükümetin internet sitesinde 6 saatten fazla süren trenlerde kadınların korunması çağrısında bulunan bir dilekçe sonrasında kadın vagonları fikrini desteklediğini hatırlatmak gerekir. Milletvekilleri de ilgili yasal değişiklikleri geliştirmeye hazır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com