Reznikov ilk kez doğruladı. Ukrayna, Storm Shadow füzelerini başarıyla kullanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov İngiltere’nin teslim ettiği Storm Shadow uzun menzilli füzelerini Ukrayna’nın başarılı şekilde kullandığını açıkladı.

Savunma Bakanı, Ukrayna’yı ziyaret eden İngiliz meslektaşı Ben Wallace ile düzenlediği ortak brifing sırasında “Büyük Britanya’da eğitim almış ve halihazırda Storm Shadow silahını başarıyla kullanan pilotlarla el sıkışma fırsatımız oldu” dedi.

Ukrayna’da Storm Shadow

Geçen hafta İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna ordusunun Londra tarafından teslim edilen uzun menzilli Storm Shadow füzelerini halihazırda kullanmakta olduğunu açıklamıştı.

O sırada İngiliz bakan ayrıntılara girmedi, ancak Batılı müttefikler tarafından Ukrayna’ya sağlanan silah sistemlerinin etkili olduğunu ve “önem taşıdığını” kaydetti.

Wallace ayrıca, bu füzelerin Ukraynalılara ücretsiz olarak verildiğini ve yalnızca yüksek hassasiyetli saldırılar için tasarlandığını söyledi.

Storm Shadow, 290 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri vurabilen ve Amerikan ATACMS’sinden bile daha güçlü olan ve 450 kg’a kadar savaş başlığına sahip uçak füzesidir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com