Scholz, Ukrayna’nın kazanacağından ve AB üyesi olacağından emin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) 160. yıl dönümü kutlamalarında Rusya’nın savaştaki yenilgisini ve Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliğini öngördüğünü belirtti.

Scholz “Rusya bu savaşı kazanmamalı ve kazanmayacak… Kıtamızın tarihindeki Vladimir Putin’in emperyalist çılgınlığıyla yarattığı acı dönem, özgür Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne tam üye olarak girmesiyle sona erecek.” dedi.

Başbakan, açıkça Rusya’ya karşı sıcak duygular besleyen parti üyelerine hitap ederek, SPD’nin çatışmada açıkça Ukrayna’nın yanında yer alması gerektiğini vurguladı.

Scholz’un SPD’nin yönetim kurulu üyelerinden biri olduğunu ancak parti başkanı olmadığını belirtmek gerekir ki bu istisnai bir durumdur.

Sosyal Demokrat Parti 23 Mayıs 1863’te kuruldu ve şu anda Almanya’da aktif olan siyasi güçlerin en eskisidir. Kutlamalar Pazar gününden itibaren devam ediyor.

Eski şansölye ve eski parti başkanı Gerhard Schroeder, Rusya ile ilişkileri ve Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına ilişkin tutumu sebebiyle kutlamalara davet edilmedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com