Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılar için yeni bir “seçkin” hava grubu kuruyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz İstihbaratı’na göre Rus Hava Kuvvetlerinin düzenli filoları, Ukrayna mevzilerine karşı hava saldırıları düzenleme ana işlevinde başarısız olduğu için Rusya, Ukrayna’ya karşı savaşması için “Fırtına” kod adlı yeni bir “seçkin” hava saldırı grubu oluşturmayı planlıyor.

Büyük Britanya Savunma Bakanlığı istihbarat verilerine göre yeni hava grubu muhtemelen en az bir Suhoy Su-24 ve Su-34 avcı-bombardıman uçağı filosu ile bir saldırı helikopteri filosundan oluşacak.

İngiliz istihbaratı, “Uçak türlerinin kombinasyonu, grubun kara saldırılarında önemli bir rol oynayacağını gösteriyor” diye yazdı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın kalifiye pilotları çekmek istediği, onlara yüksek maaşlar teklif ettiği ve ayrıca emekli pilotlar için işe alım başlattığı kaydedildi.

İstihbarat, “Grubun oluşturulması, Rusların, düzenli hava kuvvetleri filolarının ana işlevleri olan Ukrayna mevzilerine yönelik hava saldırıları ile başa çıkmakta ciddi şekilde başarısız oldukları değerlendirmesini gösteriyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com