Rus suçlular kitlesel olarak Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki bölgelerine taşınıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rus suçlular kitlesel olarak Ukrayna'nın geçici olarak işgal altındaki bölgelerine taşınıyor

Rusya Federasyonu’nda aranan çok sayıda Rus suçlu, Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki bölgelerine taşındı.

İşgal yönetiminin “düzeni sağlayamamasını” fırsat bilen Rus suçlular, Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki bölgelerine taşınıyor.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi tarafından yayınlanan mesajda “Rusya Federasyonu’nda aranan birçok Rus suçlu geçici olarak işgal altındaki topraklara sığındı. İşgal polisi kolluk görevlerini yerine getiremiyor. Ve küçük bir “ödül” için yerel polis görmezden geliyor İşgal altındaki şehirlerde yeni suç hücrelerinin oluşturulmasına göz yumulmaktadır.” denildi.

İşgal yönetimi, Rus suçluların bu bölgelere nakledilmesine karşı çıkmıyor, çünkü işgalciler “güvenlik önlemlerini” yerel halka gözdağı ve partizan hareketine karşı mücadele olarak değerlendirmektedir.

Rus suçlular kendilerini bu bölgelerde oldukça rahat hissettikleri ve bu şekilde hem arananlar listesinden saklanıyorlar hemde anarşiden yararlanarak para kazanmanın yeni yollarını arıyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com