Ukrayna’ya IMF’den ilk dilim 5-6 Haziran’da 1.9 milyar dolar olarak bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’nın IMF Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen stand-by programının ilk diliminin 5-6 Haziran’da 1.9 milyar dolar olarak beklendiği belirtildi.

Ayrıca sonbaharda 1.6 milyar ve gelecek yıl 1.5 milyar dolar daha geleceğini belirten Şmigal “IMF ile müzakereleri tamamladık, cumhurbaşkanı da IMF lideri ile telefon görüşmesi yaptı ve 5 Haziran’da sözleşmenin ve ilk dilimin imzalanmasını bekliyoruz. Program 18 ay, 5 yıl için ve 5 milyar dolar tutarında bir kredi. Ve bu stand-by altında bir kredi. Zaten var olan koronavirüsün sonuçlarının üstesinden gelmek için rahat bir şekilde hareket etmemizi sağlayacak oldukça basitleştirilmiş koşullarla alınan bir kredi.” dedi.

Şmigal, IMF‘den ilk dilimin 1.9 milyar dolar olacağını, Ukrayna‘nın sonbaharda beklediği 1.6 milyar dolar ve gelecek yıl 1.5 milyar dolar olduğunu da ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com