Ukrayna’da 5 silah arkadaşını öldüren asker yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Dnipro bölgesinde 5 silah arkadaşını öldürüp, 5 askeri ise yaraladıktan sonra kaçan asker “Artem Ryabçuk, Dnipro bölgesinde yapılan operasyonla gözaltına alındığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Ulusal Muhafızları’ndan bir asker, Dnipro bölgesindeki füze ve uzay teknolojisi üreten “Yujmaş” devlet fabrikasında nöbet tutan silah arkadaşlarına ateş açtı.

Olay sonucu 5 asker hayatını kaybederken, 5’i yaralandı. Saldırıyı düzenleyen askerin olay yerinden silahla kaçtığı belirtildi.

Zelenskiy: Bazı ülkelerin diplomatlarını Ukrayna’dan tahliyesi karmaşık bir diplomatik oyunun incelikleri

Ulusal polis tarafından yapılan açıklamada, “Polis, şüphelileri ihbar eden kişilerden ondan fazla telefon aldı. Bu aramalardan birinde polis, beş kişiyi vuran ve beş kişiyi yaralayan askerin yerini tespit ederek yapılan başarılı bir operasyonla gözaltına aldı” denildi.

Tutuklama bugün sabah 9:30’da sokakta gerçekleşti.

Bakan ayrıca, olayın koşullarını incelemek ve Ryabçuk’un amaçlarını belirleyecek bir komisyon kurulacağını söyledi.

Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Dnipro’da meydana gelen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden askeri personel ile bir sivil kadının isimlerini açıkladı.

Kıdemli teğmen Aleksander Buganov, astsubay çavuş Aleksander Dragan, kıdemli asker Artem Levkovskiy, asker Leonid Çernik ve kontrol noktası kontrolörü Vera Lebedinets’in öldürüldüğü belirtildi.

Saldırıyla ilgili olay anındaki kamera görüntüleri

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com