Ukrayna’nın kuzey sınırına 500 bin mayın döşendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: mil in ua

Ukrayna’nın kuzey kesiminde ikinci bir saldırı durumunda Rus ordusunun karşı konulmasına yardımcı olmak için önlemler alınıyor. Bu çerçevede 500 bin mayın döşendi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvetleri komutanı Sergey Naev‘e göre Ukrayna, kuzey sınırına savunma bariyerleri sistemi kurmaya ve tanksavar mayınları yerleştirmeye başladı. Sınır tahkimat teçhizatının güçlendirilmesi ve genişletilmesi çalışmaları devam ediyor. Ukrayna ordusu halihazırda 500 binden fazla tanksavar mayını yerleştirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Özellikle, tanksavar mayın tarlaları, tanksavar mayın grupları, anti-personel patlayıcı cihaz setleri, kara mayınları ve mayınlı molozlar. Kuzey sınırı şu anda Şubat 2022’ye göre 16 kat daha iyi korunuyor.

Naev, “Kuzey operasyon bölgesindeki Ukrayna’nın devlet sınırının düşman güçler için tamamen geçilmez olmasını sağlayacak koşullar yaratıyoruz” dedi.

Belarus’tan tehdit

Belarus’un geniş çaplı işgalin ilk günlerinden itibaren Ukrayna’ya karşı savaşta Rusya’ya yardım ettiğini hatırlamakta fayda var. Şubat 2022’de Rus teçhizatı Belarus topraklarından Ukrayna’ya girdi.

Ayrıca Rusya, nükleer silahlarını Belarus’a konuşlandıracağını ve Rus birliklerinin de Belarus’taki test sahalarında konuşlandırılacağını açıkladı. Bu nedenle Ukrayna ordusu sınırdaki güvenliği güçlendirmeye devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com