Ukrayna’da orduya yapılan insani yardımların üçte biri “kayboldu”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ukrayna ordusu, Herson'un güneyinde merkezden 7 kilometre ilerledi

Ukrayna’da, 2023’ün başından bu yana, 200 askeri birlik için insani yardım malzemelerinin hareketine ilişkin 9 binden fazla teslimat doğrulandı, ancak 3 binden fazla vakada bu birliklere yapılan teslimat doğrulanamadı. Bu bağlamda gümrük memurları, cezai suç belirtileri gösteren durum hakkında kolluk kuvvetlerine halihazırda 387 rapor gönderdi.

Devlet Gümrük Servisi tarafından verilen bilgiye göre girişleri insani yardım malları olan ürünlerin gümrük kuralları ihlallerine ilişkin 320 protokol hazırlandı.

Mesajda, “2023 yılının 9 ayı boyunca, 200 askeri birliğe insani yardım malzemesinin taşındığına ilişkin 9 binden fazla vaka doğrulanırken, 3 binden fazla teyit edilmeme vakası da tespit edildi.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Gümrük memurları tarafından derlenen ve cezai suç belirtileri gösteren 387 olay raporu Ukrayna Ceza Kanunu’nun aşağıdaki maddeleri ile ilgilidir:

  • 190 – dolandırıcılık;
  • 358 – belge, mühür, damga ve formlarda sahtecilik, sahte belge, mühür, pul satışı veya kullanımı;
  • 201-2 – insani yardımın, hayır amaçlı bağışların veya kâr amacıyla karşılıksız yardımın yasadışı kullanımı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com