Ukrayna’daki en büyük yatırımlar ve miktarları belli oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet İstatistik Servisi tarafından hazırlanan rapora göre Ocak-Eylül 2019’da Ukrayna’da 379 milyar UAH sermaye yatırımı yapılmıştır. Yatırımların büyük çoğunluğu (% 71.4) Ukraynalı şirket ve kuruluşların kendi fonlarından oluşmuştur.

Aynı zamanda, en az yatırım miktarı % 0.7 ile yabancı yatırımcılardan geliyor.

Ukraynalı şirketlerin çoğu sanayi, inşaat ve tarıma yatırım yapıyor.

Yerli tarım endüstrileri sektöründeki yatırım projelerinin ana kaynağı ise yine % 72.8 ile Ukrayna’nın kendi fonlarından oluşmaktadır.

Ukrayna’da bu yılın 1 Temmuz tarihinden itibaren (ilgili bakanlıktan gelen son veriler), ülkenin tarım sektöründe toplam 40.6 milyar UAH değerinde 444 yatırım projesi uygulanmıştır. Uygulamadaki liderler Çerkasi, Vinnitsa, Poltava, Lviv, Herson, Nikolayev, Jitomir ve Kiev bölgeleri oldu.

Bakanlık ayrıca yatırım projeleri arasında en değerli olanın Vinnitsa Broyler kompleksi projesi olduğunu, kompleksin yatırım maliyetinin 9.6 milyar grivna olduğunu ve yıllık 700 bin ton et işleme kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca Bakanlık, 1 Temmuz’da, en yüksek yatırım projelerinin Vinnitsa (13.2 milyar UAH), Hmelnitski (3.6 milyar UAH) ve Donetsk (3.5 milyar UAH) bölgelerinde gerçekleştiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com