Ukrayna’da ülke ortalamasının 5 katı enfekte oranına ulaşan bölge kırmızı bölgeye alınacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Denis Şmigal, hükümet toplantısında Ukrayna bölgelerinde bir tecrit başlatılması için gerekli koşulları açıkladı.

Denis Şmigal

112.ua’nın verdiği habere göre, bölgelerdeki “kırmızı” epidemiyolojik tehlike seviyesi, o bölgede koronavirüs ile enfekte olanların ülke ortalamasının beş katı oranında olması durumunda gerçekleşecek.

Başbakan, bölgelerin “kırmızı” bölgede en üst düzeyde karantina kısıtlamalarının getirilmesine ilişkin kararın bununla birlikte bölgesel komisyon kararıyla da verilebileceğini belirtti.

“Örneğin, Eyalet Yakıt ve Enerji Sektörü Komisyonu ve Devlet Acil Durumlar komisyonu kırmızı epidemiyolojik seviyeye getirmeyi planlıyorsa, o zaman tavsiye niteliğindeki bir oylama ile bölgesel bir komisyon işin içine girecektir. Aslında, bölgede “kırmızı” seviyenin oluşturulması meselesi, Ukrayna’daki ortalama Covid-19 insidansının beş katı.” dedi.

Ayrıca hükümet toplantısında, “kırmızı” karantina bölgesindeki okulların ve anaokullarının çalışmalarına izin verildi. Ancak sınıfların yarısından fazlası kendi kendine tecrit için gönderilirse kapatılacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com