İtfaiyeciler hala Çernobil ve Jitomir bölgesinde turba bataklıklarında yangınları söndürüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Jitomir ve Kiev bölgelerindeki, özellikle de Çernobil Dışlama Bölgesi’ndeki orman yangınları söndürülmesine rağmen Devlet Acil Servisi basın servisi tarafından verilen bilgiyi göre bölgedeki turba bataklıklarında tek tek çıkan odaksal düzeydeki yangınları söndürme çalışmaları devam etmektedir.

Basın servisi tarafından verilen mesajda “2 Mayıs sabahı itibariyle, Devlet Acil Servis birimleri, turba bataklıklarında tek tek çıkan yangın odaklarını söndürmeye devam etmektedir.” denildi.

Ağır mühendislik ekipmanlarıyla yangın noktalarının kontrol altında alınması için 1 bin 59 km mineralize şerit oluşturuldu. Söndürmeye 203 personel ve 64 adet ekipman dahil edildi. Bunlardan 145 kişi ve 34 adet ekipman Acil Durum Hizmetinden temin edildi.

Ayrıca Jitomir bölgesinde Devlet Acil Servis birimleri, orman işçilerine, orman çöpleri, kütükler ve odun çürümelerinden kaynaklı bireysel yangın odaklarını söndürmede yardım sağlamaktadır. Basın servisi, “Toplamda 405 kişi ve 75 adet ekipman, Jitomir Bölgesinde yangınların söndürülmesine dahil edildi. Bunlardan 69’u ve 22 adet ekipman Acil Durum Hizmetinden temin edildi.” denildi.

Turba: Az çok kömürleşmiş durumda bitki kalıntılarından oluşan, yakıt olarak kullanılan, siyaha yakın renkte, hafif süngerimsi taşıl kömüre verilen isimdir.

Kaynak: ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com