Türkiye’den Ukraynalı uydu ve roket şirketine ziyaret

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Uzay Ajans (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin YILDIRIM ve Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere başkanlığındaki Türk heyet, Ukrayna merkezli “Yuzhnoye Design Office” şirketini ziyaret etti.

Ukraynalı uydu ve roket şirketine Türk heyetinden ziyaret

Edinilen bilgiye göre; Türk heyeti, Yuzhnoye Tasarım Ofisi’nin güncel faaliyetleri ile işletmenin araştırma ve üretim tesisleri hakkında bilgi aldı. Heyetin ziyaretine, Ukrayna Uzay Ajansı Başkanı Volodymyr Usov da eşlik etti. Bu ziyaret, Türk Uzay Ajansı tarafından Yuzhnoye Tasarım Ofisi’ne gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu.

Yuzhnoye Tasarım Ofisi, uydu ve uydu sistemlerinin uzaya fırlatılmasında kullanılan roketlerin tasarımını gerçekleştiren bir Ukrayna devlet kuruluşudur. Ayrıca Yuzhnoye Tasarım Ofisi’nin, Sovyet döneminde uzun menzilli balistik füze üretiminde de çok aktif rol aldığı bilinmektedir.

Kaynak: savunmasanayist.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com