Ukrayna’da Sigara Kaçakçıları SUV’lardan Atlara Geçti.(VIDEO)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernivtsi’nin Romanya sınırına yakın bir yerde atlarla sigara kaçakçılığı yapanları askeri personel havaya uyarı atışı yaparak durdurdu.

Yapılan açıklamada “Dün akşam, önceki gün elde edilen istihbari bilgiler üzerine, Batı Bölge Müdürlüğü operasyonel birimlerinin personeli ve Çernivtsi bölgesi askeri personeli “Krasnoilsk” yakınında bir “at karavanını” durdurdu. Sigara kutularıyla yüklü olan atlar, sahipleriyle birlikte sınıra gidiyorlardı. Sınır muhafızlarının ortaya çıkmasıyla, suçlular malları ve hayvanları terk etti ve kaçmaya başladı. Sınır muhafızları, havaya birkaç atış yaptı, ancak kaçakçılar durmadı ve kaçtı. Kaçak arama çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Operasyon sonucunda üç at ve 10,940 paket sigara ele geçirildi. Yakalanan sigaraların neredeyse yarım milyon grivna değerinde olduğu belirtildi.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com