Ukrayna’da Havalimanlarında 1 Ocak’tan İtibaren E-Vize Başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sekreteri Andrei Zayats, Ukrayna’nın 1 Ocak 2019’dan itibaren uluslararası havalimanlarında yabancı vatandaşlar için vize vermeyi durduracağını söyledi.

İnterfax‘ın haberine göre,  Zayats, LB.ua ile yapılan bir röportajda “1 Ocak’tan itibaren uluslararası havaalanlarındaki vizelerin yayınlanması sona erecek ve elektronik vizenin işlevselliği artacaktır.”

Dışişleri Bakanlığı havaalanında vize verilmesinin modern ve etkili bir yöntem olmadığını kabul etti. Ayrıca bazı yabancıların İngilizce bile konuşamadıklarını, bazısının ise vize ücretini ödeyebilecekleri bir banka kartının bile olmadığını belirtti.

2018 yılının ilk 11 ayında Ukrayna havaalanlarında yaklaşık 35 bin vize verildi.

Bakan “Şimdi asıl neden sadece turisik ve iş gezisi vizeleri idi. 1 Ocak’tan itibaren akraba ziyareti, tedavi ve özel geziler için vizeler de ekleniyor. Ayrıca gazetecilere yönelik vize ekleniyor. Bu nedenle, neredeyse tüm göçmen olmayan seyahat türlerini elektronik vize ile değiştiriyoruz.” dedi.

E-vize fiyatının 1 Ocak’tan itibaren 85 $ olarak belirlendiğini, Ukrayna’ya giriş için vize vizesinin ise 65 $ olarak belirlendiğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı e-vize sayfası tıklayın

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com