Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın İstanbul Sözleşmesi’ne katılımını destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Şiddet hakkındaki gerçeği ortaya çıkaralım” eylemiyle bağlantılı olarak, Ukrayna Başkanlık Ofisi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin aile içi şiddet, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarının haklarını korumayı ve aynı zamanda uygun koşulları sağlamayı amaçlayan bu tür şiddet vakalarına tepki adımlarını sürekli olarak desteklediğini bildirdi.

Ukrayna Başkanlık Ofisi tarafından bu konuda bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre;

Haziran 2020’de Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin onaylanması için çağrıda bulunan bir e-dilekçeyi destekledi.

21 Eylül 2020’de Cumhurbaşkanı, aile içi şiddetin üstesinden gelmek adına bütünleşik bir yaklaşım sağlamak için tasarlanan “Aile İçi Şiddet, Cinsiyete Dayalı Şiddet, Bu Tür Şiddet Mağdurlarının Haklarının Korunması İçin Acil Tedbirler Hakkında Kararı” imzaladı. Bu kararname ışığında, Bakanlar Kurulu bu yıl Nisan ayında Aile İçi Şiddeti, Cinsiyete Dayalı Şiddeti Önlemek ve Bunlarla Mücadele Etmek ve Bu Şiddetin Mağdurlarının Haklarının Korunması için Acil Önlemler Planını onayladı.

Erdoğan: Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasında arabulucu olmaya hazır

“Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair” yasa tasarısının Ukrayna’nın Verkhovna Rada’sına sunulması için hazırlıklar tamamlanıyor.

Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna’nın bu sözleşmeye katılmasının gerekliliği konusundaki tutumu temeldir ve değişmez. İlgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından Devlet Başkanı, yasa tasarısını meclise sunmaya hazır hale gelecek.

Bu nedenle şu anda en önemli konu, Ukrayna’nın İstanbul Sözleşmesi’ni onaylaması etrafında tüm tarafların çabalarının pekiştirilmesidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com